מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
חינוך טכנולוגי על תיכוני
הצהרת נגישות

מדינת ישראל,

משרד החינוך

אודות תכנית לה"ט

share
שתפו עמוד:
אודות תכנית לה"ט

תכנית לה"ט - תכנית האצה במח"טים לקראת הסמכה על תיכונית ​

פיילוט תכנית לה"ט (לקראת הכשרת טכנאים), הוא תכנית ייחודית עבור התלמידים הלומדים במח"טים, שמאפשרת השלמת לימודי טכנאי במסגרת י"ב שנות לימוד. התוכנית נוצרה בשיתוף פעולה של המנהל לחינוך טכנולוגי והאגף לחינוך ילדים ונוער בסיכון במנהל הפדגוגי במטרה לקדם את החינוך הטכנולוגי העל-תיכוני במח"טים.

מטרת התכנית היא לאפשר למספר גדול ככל הניתן של תלמידים הלומדים במחט"ים לסיים את חוק לימודיהם כשהם בעלי השכלה על תיכונית - דיפלומת טכנאי, כחלק מהתפיסה הפדגוגית של האגף הנקראת "פדגוגיה טיפולית", הרואה בקידום לימודי מפתח כאמצעי לשינוי תודעתי ושיקומי ממעלה ראשונה אצל התלמיד וצעד חשוב לשילובו המוצלח בחברה.

תוכנית לה"ט הינה תוכנית המאפשרת מסלול לימודים מואץ מכיתה י' ועד כיתה י"ב שבסיומה הבוגרים יכולים להיות זכאים לשתי תעודות: תעודת בגרות טכנולוגית /תעודת הסמכה טכנולוגית 2.1 ודיפלומה של טכנאים ללא צורך בתשלום שכר לימוד. הבוגרים יוכלו להמשיך ללמוד בכיתה י"ד (בתוספת של שנת לימוד אחת מעבר לכיתה י"ב) ולקבל הסמכה כהנדסאים בכפוף לאישור של דחיית גיוס לתלמידים חייבי גיוס.
תלמיד המתחיל ללמוד בתכנית לה"ט בכיתה י' ישלים את דרישות הקבלה ללימודי המשך עד סוף כיתה י"א. בכיתה י"ב עליו להתמקד בלימודים לקראת הסמכה של דיפלומה של טכנאי.

הבוגרים יכולים להשתלב במקצועם בצה"ל בהתאם לצרכי הצבא, במסגרת העתודה הטכנולוגית (לאחר דחיית השירות), ולצבור ניסיון מקצועי משמעותי, דבר שיאפשר להם יתרון בכניסתם לשוק העבודה.

בתי ספר המעוניינים להצטרף לתוכנית יבחרו ע"י ועדת ההיגוי של התוכנית המורכבת מנציגים מהאגף לחינוך ילדים ונוער בסיכון והמנהל לחינוך טכנולוגי, ואשר עומדים בדרישות ובקריטריונים המפורטים מטה.

אוכלוסיית היעד

תלמידי חטיבות ביניים רשמיות בחינוך הרגיל בכיתות ז'-ח', תלמידים המסוגלים לעמוד בתוכנית האצה לתלמידי החינוך הטכנולוגי (חוזר מנכ"ל תשפ"ג הוראת קבע מס' 0362) במוסדות בהם מופעלת תוכנית טו"ב.

קריטריונים לבחירת מוסד להשתתפות בפיילוט

תנאי בסיס

מח"טים בהם קיימת מכללה עם מסלולים על תיכונים להכשרת טכנאי/הנדסאים מאושרים לשנת תשפ"ג. (תישקל אפשרות גם לקבלת מח"טים הנמצאים בתהליך פתיחת מכללה להכשרת טכנאים/הנדסאים)

מדדים נוספים

  1. מספר מסיימי י"ב בביה"ס בשלוש השנים האחרונות במגמה עבורה מבוקשת התוכנית.
  2. תמונת ההשגים הבית ספרית במגמה התיכונית עבורה מבוקש הפיילוט: תעודות טכנולוגיות על כלל המנעד בשלוש השנים האחרונות.
  3. רמת ההסמכה במכללה במגמה המבוקשת לאורך 3 השנים האחרונות (במידה והייתה קיימת מכללה).
  4. פירוט צוות ההוראה במכללה ומקצועות הלימוד.
  5. מעבדות מגמה העומדות בדרישות ללימודי הסמכה תיכונים במקצוע.
  6. המלצת מפמ"ר המגמה, מפקח כולל וממונה שח"ר במחוז.

הנחיות להגשת הבקשות

  • בתי ספר המעוניינים בתוכנית לה"ט ישלחו מכתב בקשה לגב' אורה קרמרמן מור יוסף למייל oramc@education.gov.il, כשבנושא המייל יש לרשום: סמל מוסד + שם מוסד + בקשה לפתיחת מסלול של תכנית לה"ט במגמת XXXX.
    במכתב הבקשה יש לכלול את הנתונים המפורטים מעלה, כמו כן יש להגדיר בעל תפקיד המיועד לרכז את התוכנית ולפרט על הרקע הפדגוגי מקצועי שלו.
  • ועדת ההיגוי תבחן את הבקשות עפ"י הקריטריונים והתיעדוף המפורטים לעיל, ותשלח מכתב אישור לפתיחת התוכנית למוסדות הנבחרים.
  • הצלחתה של התוכנית תלויה בתכנון מוקדם ומותאם להיבטים הפדגוגים הייחודיים לתוכנית וארגון הלימודים לקראת הסמכה. באחריות מנהל המח"ט להיערך בהתאם.

צור קשר לפרטים ושאלות

תמי עטיה 054-486-1836 המנהל לחינוך טכנולוגי

מאיה כהן 052-663-6107 האגף לחינוך ילדים ונוער בסיכון